Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper.

Wat is oedeem?

Het lymfestelsel zorgt voor afweer tegen infecties en is een afvoersysteem voor eiwitten en andere partikels afkomstig uit de weefsels van ons lichaam. Dit systeem staat in verbinding met het bloedvaten systeem en loopt door het volledige menselijke lichaam. Lymfoedeem is een opstapeling van lymfevocht waardoor zwelling kan ontstaan. Primair lymfe oedeem is een aangeboren vorm, in tegenstelling tot secundair oedeem dat een verworven karakter heeft.

Wat kan u verwachten

  • Bij het intakegesprek wordt eerst aandachtig geluisterd naar uw verhaal
  • Uw klachten worden in kaart gebracht
  • Een eerste meeting (perimetrie) vindt plaats om nadien de behandeling en het effect ervan te kunnen opvolgen
  • Bij pitting oedeem, wanneer bij het aanduwen van de huid een putje ontstaat die niet onmiddellijk verdwijnt, gaan we eerst een intensieve fase toepassen en nadien wanneer de aandoening onder controle is, een onderhoudsfase.

Wat kan u verwachten?

Bij het intakegesprek wordt eerst aandachtig geluisterd naar uw verhaal
Uw klachten worden in kaart gebracht
Een eerste meeting (perimetrie) vindt plaats om nadien de behandeling en het effect ervan te kunnen opvolgen
Bij pitting oedeem, wanneer bij het aanduwen van de huid een putje ontstaat die niet onmiddellijk verdwijnt, gaan we eerst een intensieve fase toepassen en nadien wanneer de aandoening onder controle is, een onderhoudsfase.h3>

Hoe gaat lymfedrainage in zijn werk?

Tijdens de behandelingen lig je ontspannen neer terwijl de therapeut je masseert. De behandeling is pijnloos.

Twee pijlers van manuele therapie

De therapie bestaat uit twee delen:

  • Manuele behandelingen (mobilisaties, oscillaties, zachte manipulaties van de gewrichten, harmoniserende technieken, neurale glidings, enz.)
  • Oefentherapie (zie Medische Trainingstherapie)

Hoe langt duurt een sessie manuele therapie?

Een sessie duurt 30 à 60 minuten. Behandeling en oefentherapie inbegrepen.

Of stel uw vraag: 0489 19 30 60

Onze coaches voor Manuele therapie

Hieronder het team dat jou kan helpen. Al onze kinesisten zijn universitair gevormde kinesitherapeuten met een specialisatie Manuele Therapie. Zij scholen zich constant bij via gespecialiseerde vervolgopleidingen en zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten en technieken voor het behandelen van je klacht.