Dry needling

Dry needling

Dry Needling is een techniek waarbij een steriele naald tot in de spier wordt gebracht om verkrampte spiervezels tot ontspanning te brengen. Belangrijk hierbij is dat er GEEN vloeistof of medicatie wordt ingespoten.

Wanneer

Deze techniek wordt bij voorkeur toegepast wanneer pijnklachten afkomstig zijn vanuit een spier die niet optimaal functioneert. De pijnklachten komen per spier volgens een herkenbaar patroon tot uiting.

Wie

Dry Needling kan in principe bij iedereen toegepast worden, al wordt er steeds in overleg met de patiënt beslist of deze techniek al dan niet gebruikt zal worden.

Deze techniek is ook veilig voor bloeddonoren. Vraag een formulier aan je therapeut zodat je geen problemen ondervindt in de bloedbank.

Therapeut

Dry Needling is een techniek die buiten de algemene opleiding valt. Al onze therapeuten die deze techniek toepassen hebben hiervoor een extra opleiding gevolgd.

Prijs

Dry Needling wordt geïntegreerd binnen een myofasciale of manuele behandeling. Deze prestatie wordt uitgevoerd aan €30.

Of stel uw vraag: 0489 19 30 60

Onze coaches voor Dry Needling

Hieronder het team dat jou kan helpen. Al onze kinesisten zijn universitair gevormde kinesitherapeuten.
Zij scholen zich constant bij via gespecialiseerde vervolgopleidingen en zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten en technieken voor het behandelen van je klacht.