Voeding & dieet

Voeding & dieet

Op zoek naar een manier om je voedingspatroon aan te pakken, met of zonder voedingsgerelateerde klachten? Zie je het bos door de bomen niet meer door het overaanbod aan voedingsadviezen? De orthomoleculaire aanpak betekent letterlijk dat je het lichaam de juiste moleculen geeft die het nodig heeft. Het resultaat is meer energie, het verdwijnen van opgestapeld vet en een kerngezonde darmflora.

Optimalé kan je helpen!

Voor wie?

 • Voor mensen die willen afslanken.
 • Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw en duurzaam voedingspatroon die lichaam en geest in balans brengt.
 • Voor sporters die beter willen presteren dankzij aangepaste voeding.
 • Voor mensen met voedingsgerelateerde klachten: spijsverteringsproblemen (maag, darmen, lever, …), immuniteitsproblemen, hoofdpijn, migraine, voedingsintoleranties of voedselallergieën.
 • Voor mensen met een prikkelbare darm die door hun arts werden aangeraden om het laag FODMAP-dieet te volgen.

Hoe pakken we je voedingspatroon aan op een duurzame manier?

 1. Analyse van je huidige reële voedingspatroon: Onze voedingsspecialiste peilt via een aantal gerichte vragen naar je huidig voedingspatroon. Eventueel houd je ook een voedingsdagboek bij.
 2. Advies op maat: Op basis van je voedingsanalyse krijg je advies om je voedingspatroon aan te passen via een gepersonaliseerd verslag. Dit allemaal in samenspraak met jou en afgestemd op jouw levensstijl of specifieke problematiek.
 3. Opvolging & begeleiding: De voedingsspecialiste volgt je vooruitgang op en stuurt je voedingspatroon bij waar nodig.
 4. Optionele orthomoleculaire analyses: In samenwerking met een orthomoleculair arts wordt je bloed en/of stoelgang orthomoleculair geanalyseerd. Dit levert nuttige informatie op om voeding en eventuele suppletie op jouw af te stemmen.
 5. Optionele bioresonantietest: De bioresonantietest spoort intoleranties, voedselallergieën en gevoeligheden voor specifieke voeding op. Ook deze informatie wordt meegenomen in de specifieke aanpak.
 6. Sport en Beweging: Gezonder eten en meer bewegen: dit is hét recept om duurzaam af te slanken en gezonder te leven. We gaan we na hoe we sport en beweging kunnen integreren in je levensstijl, in samenspraak met de Optimale personal trainers.

Presteer beter in je sport dankzij aangepaste voeding

Onze voedingsspecialiste zal je vragen gedurende een bepaalde periode bij te houden wat en hoeveel je elke dag eet en drinkt.
Op basis van deze voedingsanalyse, krijg je specifieke adviezen om je voedingspatroon aan te passen. Dit allemaal in samenspraak met jou en afgestemd op je sport en trainingsschema’s.
De voedingsspecialiste volgt je vooruitgang op, gaat na wat de veranderde voedingspatroon teweeg brengt en stuurt bij waar nodig.
Optioneel spoort een bioresonantietest intoleranties, voedselallergieën en gevoeligheden voor specifieke voeding op. Dit levert nuttige informatie op. Want een gevoeligheid voor een specifieke voedingsstof tast je sportprestaties en conditie aan.

Pak voedingsgerelateerde klachten aan bij de kern

Voor spijsverteringsproblemen (maag, darmen, lever, …), immuniteitsproblemen, hoofdpijn, migraine, voedselintoleranties, allergieën.

De voedingsspecialiste zal 2 analyses uitvoeren.

 • Analyse van je huidige reële voedingspatroon: Onze voedingsspecialiste zal je vragen gedurende een bepaalde periode bij te houden wat en hoeveel je elke dag eet en drinkt.
 • Bioresonantietest: De bioresonantietest spoort intoleranties, voedselallergieën en gevoeligheden voor specifieke voeding op. En de test gaat na welke organen, hormoonsystemen of immuniteitssystemen niet of niet goed meer werken.

  De voedingsanalyse en bioresonantietest geven je meteen een compleet en diepgaand inzicht in wat jouw klachten veroorzaakt. Op basis van deze analyses krijg je specifieke adviezen om je voedingspatroon aan te passen en welke voedingsstoffen te mijden. De voedingsspecialiste volgt je evolutie nauwgezet op en stuurt bij waar nodig.

Hoe langt duurt een sessie?

Een sessie duurt 30 à 60 minuten.

Of stel uw vraag: 0489 19 30 60

Onze coach voor Voeding & dieet

Al ons teamleden scholen zich constant bij via gespecialiseerde vervolgopleidingen en zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten en technieken voor het behandelen van je klacht.