Doktersvoorschrift voor kinesist? Blessure of fysieke klacht? Revalidatie na operatie? Gezondheidscheck?Bel 0489 19 30 60. Of maak online afspraak.
Open
X

Business.

Gezonde medewerkers werken beter en met meer plezier

Fitte en gezonde medewerkers

  • voelen zich beter in hun vel
  • kunnen de stress beter aan
  • denken helderder
  • zijn aangenamer en opener in de omgang
  • zijn minder ziek en dus minder afwezig
  • hebben meer zelfvertrouwen

Compleet + modulair gezondheidsaanbod

Optimale biedt je een volledig pakket aan van medische diensten gericht op bedrijven. Kies één van deze modules of stel je eigen combinatie van diensten samen. Contacteer ons voor meer informatie of een verkennend gesprek.

Overzicht modules

1)    Complete gezondheidscheck

Via de bioresonantietest (veel gebruikt door o.a. Djokovic, Armstrong en het MilanLab) krijgen je medewerkers een globaal beeld van hun fysieke, mentale en emotionele conditie. Deze test gaat na of alle organen, immuun- en hormonensystemen  functioneren zoals het hoort, voor welke voedingsstoffen ze gevoelig zijn, hoe stressbestendig ze zijn, hoe goed ze scoren op mentale alertheid, sociale vaardigheden, enz. Dankzij deze test worden ze meer bewust van hun sterkten en zwaktes, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak – en kunnen ze gedrag of levensstijl daaraan aanpassen.

2) Breed gamma aan therapieën

Optimale is een multidisciplinaire praktijk met een breed gamma aan therapieën en gezondheidsdiensten. Dat gaat van klassieke kine over complementaire therapieën zoals fasciatherapie, osteopathie, mental coaching, tot personal training en sportspecifieke oefenprogramma’s . Onze rugschool biedt een uniek 9 beurten concept om mensen van hun rugproblemen te verlossen.

3) Voedingsadvies

De voedingsdeskundige analyseert via de bioresonantietest je medewerkers op allergieën, voedselintoleranties en gevoeligheden voor bepaalde voedingsstoffen. Medewerkers die kampen met voedingsgeralateerde problemen worden zo snel geholpen De voedingsdeskundige begeleidt ook mensen die willen afvallen of gezonder eten en leven, vaak in samenspraak met een personal trainer (zie ook Afslanken).

 4) Personal Training at work

Een personal trainer begeleidt mensen

  • die opnieuw of meer willen bewegen, zie Start-to-Sport
  • die willen afslanken of gezonder gaan leven, zie Afslanken
  • die aan hun algemene conditie willen werken
  • die willen deelnemen aan een sportuitdaging, bijvoorbeeld een marathon of triathlon.

Werken met een personal trainer biedt je heel wat flexibiliteit. Hij komt naar kantoor, bij je thuis of hij werkt in de natuur- en dat op alle mogelijke uren.

Een personal trainer is de beste garantie op snel en blijvend resultaat. In de meeste gevallen begeleidt hij mensen individueel, maar kleine groepen mensen kan ook.

 5) Mental coaching

Heeft een medewerker het mentaal moeilijk? Wordt de stress te veel? Lijdt hij of zij aan concentratie- of motivatieproblemen? In dergelijke gevallen kun je hem of haar een mental coach voorstellen om op een persoonlijke, discrete en wetenschappelijk onderbouwde manier het probleem aan te pakken.

Stel je eigen pakket samen

Kies uit bovenstaande diensten het pakket dat het best past bij jouw bedrijf. Bijvoorbeeld 1 maal per jaar een complete gezondheidscheck voor iedereen, terwijl je de andere diensten op aanvraag aanbiedt aan je medewerkers.

Samen sporten met en voor het bedrijf

In vele bedrijven werken medewerkers samen toe naar een bepaald sportevenement zoals een hardloopwedstrijd, een triathlon of een estafettemarathon. Dit soort evenementen is een ideaal aanknopingspunt om het belang van beweging en een gezonde levensstijl te promoten in je bedrijf. Biedt je medewerkers een personal trainer aan om hen professioneel te begeleiden.

Contacteer ons

Wil je meer informatie over het Total Health Concept Business? Een eerste verkennend gesprek? Contacteer ons 0489 19 30 60. Of via info@optimale.be.