Doktersvoorschrift voor kinesist? Blessure of fysieke klacht? Revalidatie na operatie? Gezondheidscheck?Bel 0489 19 30 60. Of maak online afspraak.
Open
X

Voetreflexologie.

Wat is voetreflexologie ?

De reflexologie is een duizenden jaar oude therapievorm. De reflexoloog behandelt je hele lichaam door druk uit te oefenen op welbepaalde reflexpunten (vooral op de voet(zool) en de hand(palm)). Deze reflexpunten vormen een soort spiegel van de verschillende onderdelen van je lichaam.

Door druk uit te oefenen op deze reflexpunten prikkelt de reflexoloog het corresponderende weefsel, orgaan, klier of lichaamsdeel. Deze prikkel zorgt voor een betere doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en harmoniseert het meridiaanstelsel. Zo herstel je het natuurlijke evenwicht en help je het lichaam zichzelf te genezen.

Oorsprong van voetreflexologie

Reflexologie werd al duizenden jaren geleden toegepast in het Oude Egypte, China, India en in Zuid- en Noord-Amerika. De huidige vorm is ontstaan uit de Chinese Acupunctuur en de zonetherapie. De grondlegger van deze zonetherapie is de Amerikaanse arts William Fitzgerald. In 1907 publiceerde hij zijn eerste boek over het onderwerp, maar zonder al te veel succes.

De moeder van de reflexzonetherapie is echter Eunice Ingham. Deze fysiotherapeute kwam er in de jaren dertig van vorige eeuw achter dat de voeten gevoeliger zijn dan de handen. En dat de voetzool een kaart is van de rest van ons lichaam. Zij ontwikkelde de ‘Ingham-drukmassage-methode’ die tot op vandaag nog gebruikt wordt.

Voetreflexologie aangewezen bij ?

Releflexologie helpt bij vele lichamelijke en psychische klachten en kan dergelijke klachten ook voorkomen.  Het is ontspannend, 100% veilig en complementair met de reguliere gezondheidszorg. Reflexologie stimuleert de zelfgenezende kracht van je lichaam, brengt je energie terug in balans en verhoogt je immuniteit.

 • Stress en stressgerelateerde lichamelijke klachten
 • Spijsverteringsproblemen, maag- en darmklachten
 • Constipatie
 • Rugklachten
 • Gewrichtsproblemen
 • Artrose
 • Blaasproblemen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Slaapstoornissen
 • Angst, onrust
 • Astma
 • Hoge bloeddruk
 • Migraine
 • Huidproblemen
 • Menstruatieklachten
 • Chronische ontstekingen
 • Gewrichtspijnen

Hoe gaat voetreflexologie in zijn werk?

Een therapie start met een eerste onderzoeksgesprek.

Tijdens de behandelingen masseert de therapeut je voeten. Dit voelt aangenaam en ontspannend aan.

Meer informatie over voetreflexologie

http://www.youtube.com/watch?v=jvCGK8VJqx4

 

 

 

Relaxatie Plus Therapie

Haast is één van de grootste dwalingen van deze tijd en meestal gevolg van opproppen van je programma. Men haast zich bij het opstaan en zich aankleden, bij het ontbijt, in het verkeer en binnen de job.

Volwassenen hebben haast, maar ook kinderen rennen uit school naar sportclubs, muzieklessen, en andere sociale bezigheden.

Veel spanning en stress leiden tot overdruk in het zenuwstelsel dat het algemeen adaptatiesyndroom (Dr Selye) doet ontstaan. Gevolgen zijn lichamelijke klachten, emotionele zwaartes tot burn-out, cvs, adhd e.a.

Wat mag je verwachten ?

RelaxatiePlus© heeft een diepgaande ontspannende werking, laat toe dat emoties gemakkelijker losgelaten worden, versterkt het immuunsysteem en werkt ook preventief om gezond te blijven.

Hoe gaat deze therapie in zijn werk?

Via luisteren naar de bewegingstaal in het lichaam kan de behandelaar verstoringen van het CRI (cranial rhytmic impulse) opsporen en in balans brengen. Daarom biedt RelaxatiePlus© een meerwaarde gezien er rechtstreeks kan ingewerkt worden op het evenwicht tussen para- en orthosympatisch zenuwstelsel.

Voor wie ?

Door zijn hoge stress-release kwaliteit is RelaxatiePlus© efficiënt in acute situaties door plotse levenssituaties die men moeilijk aankan, maar evengoed bij psychische overdruk of chronische stress.

Er werden ook uitstekende resultaten geboekt bij overdruk en concentratieproblemen van kinderen en tieners.

Bij RelaxatiePlus© wordt de cliënt zowel fysiek behandeld als psychisch ondersteund in het leren anders omgaan met zijn lichaam en met spanningsmomenten.

Hoe lang duurt een sessie voor deze therapieën ?

Een sessie duurt 1 uur 15 minuten.

Contacteer ons

Interesse in deze therapievorm(en)? Contacteer ons op 0489 19 30 60. Of via sabine@optimale.be.

Optimalé Team

<< >>